Ilmoitus eläimen huonosta kohtelusta

Tällä lomakkeella voit tehdä ilmoituksen epäillessäsi eläinten huonoa kohtelua.

Kiireellisissä tapauksissa älä jätä palautetta tätä kautta vaan ota yhteyttä suoraan alueen eläinsuojeluvalvojaan tai oman kunnan eläinlääkäriin, terveystarkastajaan tai poliisiin!

Kerro ilmoituksessa tarkkaan mistä eläimestä on kyse, mitä on tapahtunut sekä tarkka osoite. Mikäli kohteessa on ovikoodi, on se kerrottava ilmoituksessa, jotta valvoja pääsee sisään. Mikäli ilmoituksessa ei ole tarkkaa osoitetta, emme voi reagoida siihen.

Netti-ilmoitus on tehtävä omalla nimellä. Ilmoittajan puhelinnumeron tarvitsemme sitä varten, että saatamme joutua kysymään lisätietoja. Ilman puhelinnumeroa tai väärällä numerolla tehtyjä ilmoituksia emme käsittele. Ilmoittajan tiedot säilytetään luottamuksellisina.

Ohjaamme osan ilmoituksista eläinsuojeluviranomaisille (erityisesti paikkakunnilla, joilla ei ole SEYn valvojaa). ILMOITA ERIKSEEN, MIKÄLI ET HALUA, ETTÄ YHTEYSTIETOSI VÄLITETÄÄN ELÄINSUOJELUVIRANOMAISELLE.

HUOM:
1. Useat eläinsuojeluilmoitukset koskevat haukkuvia koiria. Tällaisessa tapauksessa ensisijaisesti kannattaa ottaa yhteyttä koiran omistajaan ja keskustella asiasta. Mikäli häirintä jatkuu, on seuraava osoite isännöitsijä.

2. Netistä löytyy myös paljon epäilyttäviä ilmoituksia, jotka viittaavat esim. pentutehtailuun. Tällaisten tapausten tutkinta on erittäin hankalaa (tekijät vaihtavat paikkakuntaa, nimeä ja numeroa), joten kannattaa kerätä mahdollisimman paljon informaatiota etukäteen kasaan. SEYllä ei valitettavasti ole resursseja ryhtyä syvällisiin tutkimuksiin - ne ovat aina viranomaisen asia. Pentutehtailuepäilystä on joka tapauksessa syytä ilmoittaa joko SEYn valvojalle tai paikalliselle eläinsuojeluviranomaiselle, koska voi olla, että tehtailija on paikkakunnalla uusi, eikä siten kenenkään tiedossa.

Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia.

Ilmoitus *
Sähköpostiosoite
Ilmoittajan nimi *
Ilmoittajan puhelinnumero *
Ilmoituksen kohteen nimi
Ilmoituksen kohteen osoite *
Postinumero ja -toimipaikka *