SEYn saavutuksia vuonna 2017

SEYn saavutuksia vuonna 2017

Vuosi 2017 oli kiireinen ja jännittävä eläinsuojeluvuosi. SEY toimi eläinten puolesta kaikilla mahdollisilla rintamilla aina politiikan kabineteista ruohonjuuritason eläinsuojelutyöhön.

40 jäsenyhdistyksen, noin 80 eläinsuojeluneuvojan ja satojen muiden vapaaehtoisten voimin pelastimme satoja kissoja ja koiria, neuvottelimme lukuisten päättäjien kanssa eläinsuojeluasioista, opetimme lapsille ja nuorille eläinten kunnioittamista ja eläintaitoja – ja paljon muuta!

Tässä joitain saavutuksiamme eläinsuojelun eri kentiltä.

Jäsenyhdistykset

40 jäsenyhdistystämme ajavat eläinten asiaa aina Käsivarren Lapista eteläisimpään Suomeen.

 1. Jäsenyhdistyksemme pitivät eläinsuojeluasiaa yllä kaikkialla Suomessa kampanjoimalla, tiedottamalla ja järjestämällä lukuisia tapahtumia ja tempauksia omilla paikkakunnillaan.
 2. Jäsenyhdistyksemme leikkauttivat, tunnistusmerkitsivät ja rekisteröivät sekä rokottivat lukuisia kissoja ympäri Suomen.
 3. Tuhannet kissat, koirat ja muut eläimet pelastuivat jäsenyhdistystemme löytöeläintoiminnan sekä kampanjoinnin, ruokakeräysten ja muiden tempausten ansiosta.
 4. Yhdistimme Suomen eläinsuojelutoimijoita sekä teimme yhteistyötä viranomaisten ja muiden toimijoiden kanssa.
 5. Meidän ja jäsenyhdistystemme sadat vapaaehtoiset toimijat antoivat tänäkin vuonna tuhansia tunteja aikaansa eläinten hyväksi.

Eläinsuojeluneuvojat

Noin 80 vapaaehtoista eläinsuojeluneuvojaamme auttavat eläimiä kaikkialla Suomessa vuoden jokaisena päivänä.

 1. Eläinsuojeluneuvojat kohtasivat tuhansia eläimiä, joiden epäiltiin olevan avun tarpeessa. Monesti tilanne oli vakava, ja hädässä ollut eläin sai apua.
 2. Noin 10 000 ihmistä sai neuvojilta apua ja ohjeita eläinten hyvinvointiin liittyvissä asioissa.
 3. Tehostimme käytännön eläinsuojelua kouluttamalla eläimiä auttavia eläinsuojeluneuvojiamme yhä paremmiksi työssään.
 4. Aloimme etsimään lisää eläinsuojeluneuvojia, jotta auttajien verkosto kattaisi ensi vuonna yhä paremmin koko Suomen.

Laki ja politiikka

Varmistamme sen, että eläinten ääni kuuluu myös eduskuntatalossa ja ministeriöissä.

 1. Tapasimme kymmeniä poliitikkoja ja viranhaltijoita ja kerroimme heille eläinsuojelun tärkeydestä sekä mahdollisuuksista auttaa eläimiä.
 2. Puolustimme eläimiä lukuisissa lainsäädäntötyötä ohjaavissa neuvottelukunnissa ja eläinten hyvinvointia edistävissä työryhmissä, kuten tuotantoeläinten hyvinvoinnin neuvottelukunnassa sekä seura- ja harrastuseläinten hyvinvoinnin neuvottelukunnassa, maa- ja metsätalousministeriön eläinlääkintäalajaostossa ja eläinjärjestöjen eläinsuojelutyöryhmässä.
 3. Puolustimme koe-eläimiä tieteellisiin tai opetustarkoituksiin käytettävien eläinten suojelun neuvottelukunta TOKESissa.
 4. Olemme sinnikkäästi puhuneet monissa eri yhteyksissä turkiseläinten ja turkistarhauksen lakkauttamisen puolesta.
 5. Puolustimme eläinten asemaa politiikassa ja lainsäädännössä antamalla lukuisia lausuntoja eläinten hyvinvointiin liittyviin lakiluonnoksiin.

Lapset ja nuoret

Ymmärrämme kasvatustyön tärkeyden, ja siksi tarjoamme tukemme vanhemmille, opettajille ja muille kasvatustyön ammattilaisille.

 1. Opetimme kouluvierailuilla eläinten hyvää kohtelua ja arvostamista yli 600 lapselle ja nuorelle.
 2. Yli 200 lasta ja nuorta oppi eläintaitoja ja eläinsuojelua käymällä SEYn ELLU-eläintaitokurssin.
 3. Teimme yhteistyötä tuhansien opettajien kanssa, ja opetusmateriaalimme tavoitti vuonna 2017 yli 140 000 lasta ja nuorta.

Eläinsuojelulaki

Vuosia valmisteltu uusi eläinsuojelulaki on valmistumaisillaan, ja teemme kovasti töitä, jotta lopputulos olisi paras mahdollinen.

 1. Saimme monia tavoitteitamme uuteen eläinsuojelulakiin ajamalla eläinten asiaa eläinsuojelulain valmistelua ohjaavassa ohjausryhmässä.
 2. Keskustelimme lukuisten päättäjien kanssa uudesta eläinsuojelulaista ja tarjosimme keinoja eläinsuojelulain kehittämiseksi.
 3. Keräsimme yhdessä Animalian kanssa yli 84 000 allekirjoitusta Eläinlaki-vetoomukseen, jotta Suomeen saataisiin maailman paras eläinsuojelulaki.
 4. Kerroimme sadoille tuhansille ihmisille uudesta eläinsuojelulaista ja sen ongelmista. Tarjosimme keinoja vaikuttaa eläinten puolesta ja mahdollisuuksia tukea kampanjaamme maailman parhaan eläinsuojelulain puolesta.

Kampanjat

Kampanjoimme ympäri vuoden kaikkien eläinten puolesta.

 1. Nostimme eläinsuojelun kuntavaalien asialistalle SEYn ja Animalian kuntavaalikampanjalla. Autoimme myös ihmisiä tekemään eläinystävällisiä äänestyspäätöksiä kuntavaalikoneemme avulla.
 2. Teimme eläinsuojeluneuvojatoimintaa tunnetuksi Uskallan auttaa -kampanjan avulla. Kampanjan ansiosta yhä useampi eläin saa apua, kun kansalaiset tietävät, kehen olla yhteydessä eläimen ollessa hädässä.
 3. Vaikutimme sikojen hyvinvointiin osana EU:n laajuista End Pig Pain -kampanjaa, jossa vaaditaan kivuliaiden toimenpiteiden vaiheittaista lopettamista.
 4. Vaikutimme pitkän matkan eläinkuljetuksiin osana EU:n laajuista kampanjaa, jossa vaadittiin pitkien kuljetusmatkojen lopettamista ja parempaa kohtelua matkan aikana. Saimme Euroopan komission lupaamaan, että se puuttuu ongelmiin.
 5. Jatkoimme kamppailuamme pentutehtailua vastaan. Tiedotimme ja valistimme ihmisiä sinnikkäästi pentutehtailun vaaroista, ja edistimme pentutehtailuun ja muuhun epäeettiseen eläinkauppaan puuttumista niin Suomen kuin EU:nkin tasolla.
 6. Kesällä muistutimme ihmisiä jälleen siitä, että koiraa ei saa jättää kuumaan autoon. Uutisten, sosiaalisen median ja tarrakampanjan ansiosta viesti tavoitti ihmiset erittäin hyvin.

Eläinten viikko

Eläinten viikko on vuosittain 4.–10.10. vietettävä teemaviikko, jota on vietetty aloitteestamme vuodesta 1959 lähtien.

 1. Omistimme vuoden 2017 luonnoneläimille, ja kampanjoimme Eläinten viikolla luonnoneläinten hyvinvoinnin puolesta.
 2. Ihmiset satuttavat luonnoneläimiä usein tietämättäänkin. Eläinten viikolla kerroimme ihmisille miten luonnoneläimiä voi auttaa ja miten omalla toiminnallaan voi aiheuttaa mahdollisimman vähän haittaa luonnoneläimille.
 3. Tarjosimme tietoa luonnoneläinten auttamisesta myös avammalla sivuston Luonnoneläimet.fi.
 4. Lähetimme Luonnoneläinten auttamisesta kertovaa opetusmateriaalia yli 140 000 lapselle ja nuorelle.

Yritykset

Yritykset voivat vaikuttaa valtavasti eläinten hyvinvointiin. Siksi edistämme eläinsuojeluasiaa myös yritysmaailmassa.

 1. Teimme yhteistyötä kauppojen ja kauppapaikkojen, kuten Tori.fi:n kanssa, jotta eläinten hyvinvointi voitaisiin huomioida entistä paremmin.
 2. Lisäsimme eläinten hyvinvointia yhdessä eläinkauppojen kanssa olemalla tiiviisti mukana Eettisen Eläinkaupan sertifikaatin kehittämistyössä.

Tapahtumat

Olemme siellä missä tapahtuu.

 1. Järjestimme seminaareja ja muita tapahtumia, joissa jaettiin uusinta tietoa eläinsuojeluasioista sadoille ihmisille.
 2. Puhuimme eläimistä ja pidimme eläinsuojelua esille kiertäessämme Suomen messuja ja yleisötapahtumia.
 3. Puolustimme eläimiä kokouksissa ja tapaamisissa, joissa keskustelimme vaikuttajien ja päättäjien kanssa.
 4. Olimme kutsuttuina puhumassa useissa poliittisissa ja muissa virallisissa tapahtumissa, joissa jaoimme tietoa eläinsuojelusta ja eläinten hyvinvoinnista. SEY on luotettu asiantuntijataho, jolla on hyvät suhteet eri sidosryhmiin.
 5. Teimme tunnistusmerkinnän ja rekisteröinnin tärkeyttä tunnetuksi ympäri Suomen Turvasiru Tutuksi 2017 -kiertueellamme.

Media

SEY on luotettu eläinsuojelun asiantuntija.

 1. Nostimme eläinsuojeluasioita uutisiin lähettämällä medialle noin 40 tiedotetta.
 2. Puhuimme eläinsuojelusta useissa televisio-ohjelmissa, kuten A-Studiossa ja Aamu-tv:ssä.
 3. Kerroimme tärkeistä asioista kymmenissä haastatteluissa, joita annoimme eri medioille.

Kansainvälisyys

Edistämme eläinten asiaa kaikkialla maailmassa.

 1. Vaikutimme eläinten hyvinvointiin useissa kansainvälisissä työryhmissä, joissa olemme jäsenenä.
 2. Puolustimme Euroopan eläimiä EU:ssa yhdessä Eurogroup for Animalsin kanssa.
 3. Pidimme yhteyttä Euroopan muiden eläinjärjestöjen kanssa. Teimme yhteistyötä ja opimme toisiltamme.

Kiitos kuuluu vapaaehtoisille toimijoillemme, jotka pyyteettömästi antavat aikansa eläinsuojelulle, sekä kaikille lahjoittajille ja tukijoille, jotka mahdollistavat SEYn toiminnan.

Haluamme tehdä vuodesta 2018 vielä paremman eläimille, mutta siihen tarvitsemme sinun apuasi. Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi lähimpään jäsenyhdistykseen tai ryhdy eläinsuojelukummiksi.

Kiitos – eläinten puolesta!

Tilaa SEYn Kirjekyyhky-uutiskirje