Eläinsuojeluneuvonta-chat avataan tänään - SEY avaa uuden väylän eläinsuojelukysymyksille

Eläinsuojeluneuvonta-chat avataan tänään - SEY avaa uuden väylän eläinsuojelukysymyksille

TIEDOTE 8.1.2019

Eläinsuojeluilmoitukset ja yhteydenotot ovat lisääntyneet selvästi kuluvalla vuosikymmenellä. SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liiton kouluttamat vapaaehtoiset eläinsuojeluneuvojat täydentävät eläinsuojelun valvontaa tarjoamalla kansalaisille neuvontaa eläinsuojeluasioissa matalalla kynnyksellä.

Tavoittaakseen apua tarvitsevat entistä paremmin SEY avaa tänään eläinsuojeluneuvonta-chatin. Eläinsuojeluneuvonta-chatissa on mahdollista kysyä ja keskustella eläinsuojelusta SEYn vapaaehtoisen eläinsuojeluneuvojan kanssa ja tarvittaessa ilmoittaa eläinsuojeluongelmista. Palvelu on luottamuksellinen ja maksuton.

Eläinsuojeluneuvonnalle ja eläinsuojeluosaamiselle on tällä hetkellä kova kysyntä. Yhteydenotot SEYn vapaaehtoisiin eläinsuojeluneuvojiin ovat viime vuosina lisääntyneet. Erityisesti lemmikkieläimiä koskevien ilmoitusten määrä on lisääntynyt selvästi viime vuosien aikana. Lemmikkieläimiä koskevat tapaukset ovat muuttuneet myös vakavammiksi.  Myös eläinsuojeluviranomaiset ovat saaneet joka vuosi enemmän eläinsuojeluilmoituksia tällä vuosikymmenellä.

- Näyttää siltä, että eläinten kärsimys ja hätä ovat lisääntymässä. Tämä näyttäytyy erityisesti lisääntyneinä lemmikkieläimiin liittyvinä ilmoituksina. Samaan aikaan on tiedossa, että eläinsuojeluasiat kiinnostavat ihmisiä yhä enemmän, mikä osaltaan lisää eläinsuojeluyhteydenottoja, sanoo SEYn toiminnanjohtaja, eläinlääkäri Kati Pulli.

SEYn kouluttamat vapaaehtoiset eläinsuojeluneuvojat täydentävät viranomaisvalvontaa tarjoamalla kansalaisille asiantuntijatietoa ja neuvoja eläinsuojeluongelmissa matalalla kynnyksellä. SEYn eläinsuojeluneuvojat tekevät myös tarvittaessa neuvontakäyntejä saamiensa ilmoitusten perusteella.

Eläinsuojeluilmoituksilla turhan korkea kynnys

SEY avaa tänään kahtena iltana viikossa toimivan eläinsuojeluneuvonta-chatin. Eläinsuojeluneuvojiin voi olla yhteydessä myös puhelimitse ja sähköpostitse.

-  Moni eläimen kohtelusta huolestunut epäröi pitkäänkin yhteydenottoa viranomaiseen, mikä pahimmassa tapauksessa pitkittää eläimen kärsimystä. Päätimme avata eläinsuojeluneuvonta-chatin, sillä haluamme tarjota kansalaisille niin helposti lähestyttävän palvelun kuin mahdollista. Koulutetut eläinsuojeluneuvojamme osaavat arvioida, vaatiiko tapaus puuttumista, sanoo SEYn neuvojatoiminnan koordinaattori Heidi Harmaala.

Chatissa voi kysyä eläinsuojelusta nimettömänä SEYn eläinsuojeluneuvojalta. Palvelu on maksuton ja anonyymi.

- Yksikään eläinsuojeluun liittyvä kysymys ei ole tyhmä eikä yksikään yhteydenotto turha. Suurin osa eläinsuojeluongelmista selviää neuvonnalla ja yhteistyöllä eläimen omistajan kanssa, Harmaala sanoo.

Lisätietoa:

- SEY eläinsuojeluneuvonta-chat palvelee tiistaisin ja torstaisin klo 17-20. Chat on aluksi auki kaksi kertaa viikossa, tiistaisin ja torstaisin klo 17 - 20, jolloin chatissa päivystää samaan aikaan vähintään kaksi neuvojaa.

- SEY avaa tällä viikolla myös Lahjoittajaneuvonta-chatin, jossa voi kysyä lahjoittamisesta eläinsuojelulle SEYn työntekijältä. Palvelu on maksuton ja nimetön. Chat on auki maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 12-14.

- Chat tarkoittaa verkkosivulla avautuvaa keskusteluikkunaa, jonka kautta asiakas voi kirjoittaen keskustella reaaliajassa asiakaspalvelijan tai asiantuntijan kanssa.

- Chatit löytyvät SEYn sivuilta www.sey.fi.

 - SEYllä on yli 80 vapaaehtoista eläinsuojeluneuvojaa eri puolilla Suomea. SEYn eläinsuojeluneuvojat antavat neuvoja puhelimitse tai sähköpostitse, ja suurin osa myös tekee saamiensa ilmoitusten perusteella eläinsuojeluneuvontakäyntejä eläinten pitopaikkoihin.

- Epäily eläimen huonosta kohtelusta kannattaa ilmoittaa eläinsuojeluviranomaiselle. SEYn kouluttamien vapaaehtoisten eläinsuojeluneuvojin työ painottuu ennaltaehkäisevään eläinsuojelutyöhön. Eläinsuojeluneuvojat puuttuvat myös ilmenneisiin ongelmiin eläinsuojeluviranomaisten apuna.

Haastattelut:

Kati Pulli
toiminnanjohtaja
050 371 2740
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Tilaa SEYn Kirjekyyhky-uutiskirje