Turvasiru tutuksi 2015 tunnistusmerkitsi lemmikkejä ympäri Suomen – kiertue jatkuu myös tänä vuonna

kuvassa on kuvakollaasi kiertueelta

Kuvat: Veera Isoaho

TIEDOTE 26.1.2016

Lähes 300 kissaa ja koiraa sai tunnistustiedot sisältävän mikrosirun, kun Turvasiru tutuksi 2015 -kiertue matkusti ympäri maan.

SEYn vapaaehtoinen eläinsuojeluneuvoja Nina Karvinen järjesti yhdessä Eläinsuojeluyhdistysten Kummit ry:n kanssa sarjan Turvasiru tutuksi -tapahtumia, joihin lemmikkieläinten omistajat saivat tuoda eläimensä tunnistusmerkittäväksi. Eläimet rekisteröitiin samalla Turvasiru-rekisteriin. Kiertue järjestettiin yhteistyössä paikallisten eläinsuojeluyhdistysten ja yritysten kanssa lähes 30 paikkakunnalla.

Mikrosirulla tehty tunnistusmerkintä antaa lemmikille suojan katoamisen ja varkauden varalta, sillä se edistää eläimen omistajan ja taustan jäljitettävyyttä. Sirun saanut eläin rekisteröidään Turvasiru-palveluun, josta eläinlääkäriasemat, eläinsuojeluviranomaiset ja löytöeläinten vastaanottopaikat saavat omistajan yhteystiedot välittömästi selville.

Menestyksekäs kiertue saa tänä vuonna jatkoa Turvasiru tutuksi 2016 -kiertueesta.

– Turvasiru tutuksi 2015 -kiertue tuli selvästi tarpeeseen. Jatkamme kiertuetta jälleen tänä vuonna eläinsuojeluyhdistysten pyynnöstä. Tarkoituksena on lisäksi saada yhdistyksiä eri puolilla Suomea kouluttamaan omia siruttajia, jolloin yhdistykset voisivat tunnistusmerkitä eläimiä myös itse, Nina Karvinen kertoo.

SEY ajaa uudistettavaan eläinsuojelulakiin tunnistusmerkintä- ja rekisteröintipakkoa kaikille kissoille ja koirille.

– Suomessa löytöeläintaloihin päätyy yli 15 000 lemmikkieläintä vuodessa. Melkein kaikki koirat päätyvät onnellisesti takaisin omistajilleen, mutta kissoista suurin ota jätetään noutamatta kotiinsa. Kaikkien lemmikkieläinten tunnistusmerkintä ja rekisteröiminen ehkäisisi eläinten hylkäämistä ja nostaisi erityisesti kissojen arvostusta. Lisäksi tunnistusmerkinnällä ja rekisteröinnillä saataisiin keinoja pentutehtailun ja muun laittoman eläinkaupan vastaiseen työhön, sanoo SEYn vs. toiminnanjohtaja Maria Lindqvist.

Lisätietoja:

http://www.elainsuojelulaki.fi/seyn-tavoitteet/tunnistusmerkinta-ja-rekisterointi/

Turvasiru on verkossa toimiva palvelu, johon sirutettujen lemmikkien tiedot rekisteröidään. Eläinlääkäriasemat, eläinsuojeluviranomaiset ja löytöeläinten vastaanottopaikat saavat omistajan yhteystiedot Turvasirupalvelusta välittömästi selville. Palvelu on AniMore:n, eläinlääkäreiden, löytöeläinkotien ja eläinsuojeluyhdistysten yhteistyössä organisoima. Toiminnassa on mukana myös SEY. Turvasiru-palvelu toimii netissä 24/7 osoitteessa: www.turvasiru.fi

Mikrosiru on eläimen ihon alle rokotuksen tapaan laitettava tunnistesiru, johon on tallennettu eläimen oma yksilöllinen tunnusnumero. Mikrosiru on täysin turvallinen, se ei häiritse eläintä tai aiheuta sille kipua. Toimenpide vastaa rokottamista.

http://esyjenkummit.net/ajankohtaista/turvasiru-tutuksi-kiertue-tavoitti-25-paikkakuntaa-vuonna-2015/

Turvasiru tutuksi 2016  -kiertue: https://www.facebook.com/events/1731788650389274/


Haastattelut:

Nina Karvinen
SEYn eläinsuojeluneuvoja
Turvasiru tutuksi -kiertueiden vastuuhenkilö
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Maria Lindqvist
vs. toiminnanjohtaja
SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto
P. 050 371 2740
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Lisää aiheesta

Tilaa SEYn Kirjekyyhky-uutiskirje