Hyvinvoiva hiirikissa -opas

SEY on tuottanut ja julkaissut Hyvinvoiva hiirikissa -oppaan. Opas on ensisijaisesti tarkoitettu eläinlääkäreiden, lomittajien ja muiden kotieläintenhoitajien sekä vapaaehtoisten eläinsuojelutoimijoiden avuksi tilakäynneille ja tilanteisiin, joissa hiirikissanomistajat hyötyisivät neuvonnasta.

Suomessa on lukemattomia vapaana liikkuvia kissoja, joiden tehtävänä on pitää pihapiirien, eläinsuojien ja viljasiilojen jyrsijäkannat kurissa. Hyvinvoiva hiirikissa kertoo miten pitää huolta ja turvata tärkeän työntekijän hyvinvointi. Oppaassa käsitellään napakasti mutta perusteellisesti hiirikissan pidon kannalta keskeinen lainsäädäntö, hiirikissan lisääntymisen sääntely, terveydenhoito ja ruokinta. Lisäksi oppaassa tarjotaan ratkaisuja kissapopulaatioiden hoitoon ja niiden synnyn ehkäisyyn. 

Jokainen kissa on arvokas ja ansaitsee osakseen hyvää kohtelua. Hyvinvoiva hiirikissa on osa SEYn ennaltaehkäisevää työtä kissojen hyväksi. Oppaan on kirjoittanut Kissanhoidon käsikirjan -kirjoittaja, eläintenhoitajien ammatillinen opettaja Päivi Ylikorpi yhdessä toimittaja Pi Mäkilän kanssa. Opas on maksuton ja suomenkielinen, ja siinä on 20 sivua. Oppaan viimeiselle sivulle ja takakanteen on koottu tärkeimmät asiat hiirikissan hoidosta.

Oppaita voi tilata osoitteesta Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai puhelimitse numerosta 0207 528 420 (ma-pe klo 10 - 15).

Tilaa SEYn Kirjekyyhky-uutiskirje