SEYn eläinsuojeluneuvojat

Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitolla on noin 80 vapaaehtoista eläinsuojeluneuvojaa eri puolilla Suomea. SEYn eläinsuojeluneuvojat antavat neuvoja puhelimitse tai sähköpostitse, ja suurin osa myös tekee saamiensa ilmoitusten perusteella eläinsuojeluneuvontakäyntejä eläinten pitopaikkoihin.

Tavallisesti tapaukset selviävät neuvonnalla ja yhteistyöllä eläimen omistajan kanssa. Vakavissa tapauksissa asiat siirretään eläinsuojeluviranomaisten hoidettavaksi. Vuositasolla käyntejä tehdään noin 2 000 eläintenpitopaikkaan ja neuvoja eläinongelmissa annetaan noin 10 000 kertaa.

SEYn eläinsuojeluneuvojat ovat jo vuodesta 1902 olleet osa suomalaista eläinten hyvinvoinnin valvontaa ja toimineet kansalaisten eläinsuojelutietouden lisääjinä.

Löydä lähin eläinsuojeluneuvojasi

Voit etsiä lähimmän SEYn eläinsuojeluneuvojan alla olevasta maakuntakohtaisesta listauksesta tai käyttämällä hakua. Voit myös jättää sähköisen eläinsuojeluilmoituksen jolloin ohjaamme ilmoituksen sopivimmalle eläinsuojeluneuvojalle tai viranomaisille.

Jokaiselle SEYn eläinsuojeluneuvojalle on määritelty toimialue ja vastuualue. Neuvojan toimialueena on maakunta tai maakuntia ja vastuualueena kunta tai kuntia. Klikkaamalla neuvojan nimen oikeassa kulmassa olevaa Näytä lisätiedot -ruutua saat selville neuvojan yhteystiedot, vastuualueen sekä sen, tekeekö neuvoja neuvontakäyntejä puhelin- ja/tai sähköpostineuvonnan lisäksi.

SEYn eläinsuojeluneuvojat ovat vapaaehtoisia eläinsuojeluneuvontaan koulutettuja kansalaisia, jotka tekevät arvokasta eläinsuojelutyötä oman ansiotyönsä ja muun elämänsä rinnalla. Yhteystiedoissa onkin mainittu, mikäli neuvojalla on puhelinaika, jolloin hän on tavoitettavissa. Soitathan uudelleen, jos neuvoja ei heti vastaa.

SEYllä on myös luonnonvaraisiin eläimiin erikoistuneita eläinsuojeluneuvojia. Heidän yhteystiedot löydät klikkaamalla tästä.

Kiireelliset tapaukset

Jos näet tai kuulet eläimestä, joka tarvitsee apua aivan välittömästi, on syytä olla yhteydessä poliisiin ja eläinsuojeluviranomaisena toimivaan virkaeläinlääkäriin. Jos olet epävarma tilanteen kiireellisyydestä, voit ottaa yhteyttä SEYn eläinsuojeluneuvojaan. Kiireellisessä tilanteessa neuvojalle on varminta soittaa. Tekstiviesti tai sähköposti saattaa tulla luetuksi vasta kun se on eläimen kannalta jo liian myöhäistä.

Eläinsuojeluneuvojat kartalla

Eläinsuojeluneuvojat

Uusimaa

Varsinais-Suomi

Satakunta

Kanta-Häme

Pirkanmaa

Päijät-Häme

Kymenlaakso

Etelä-Karjala

Etelä-Savo

Pohjois-Savo

Pohjois-Karjala

Keski-Suomi

Etelä-Pohjanmaa

Pohjanmaa

Keski-Pohjanmaa

Pohjois-Pohjanmaa

Kainuu

Lappi

Tilaa SEYn Kirjekyyhky-uutiskirje