Tee sähköinen eläinsuojeluilmoitus

Tällä lomakkeella voit tehdä ilmoituksen epäillessäsi eläinten huonoa kohtelua.

Kiireellisissä tapauksissa älä jätä palautetta tätä kautta, vaan ota yhteyttä suoraan alueen eläinsuojeluneuvojaan tai oman kunnan eläinlääkäriin, terveystarkastajaan tai aivan akuuteissa tapauksissa poliisiin.

Ensisijaisesti toivomme, että ilmoitus tehdään suoraan SEYn eläinsuojeluneuvojalle tai paikalliselle valvontaeläinlääkärille. Jos kunnassa ei ole valvontaeläinlääkäriä, ilmoituksen voi tehdä myös kunnan/kaupungineläinlääkärille. Eläinlääkäreiden yhteystiedot löytyvät kuntien nettisivuilta.

Jos et löydä yhteystietoja tai et jostain syystä halua tehdä ilmoitusta eläinlääkärille, voit tehdä ilmoituksen tällä lomakkeella.

Kerro ilmoituksessa tarkkaan, mistä eläimestä on kyse, mitä on tapahtunut sekä tarkka osoite. Mikäli ilmoituksessa ei ole tarkkaa osoitetta, emme voi reagoida siihen.

Netti-ilmoitus on tehtävä omalla nimellä. Ilmoittajan puhelinnumeron tarvitsemme sitä varten, että saatamme joutua kysymään lisätietoja. Ilman puhelinnumeroa tai väärällä numerolla tehtyjä ilmoituksia emme käsittele. Ilmoittajan tiedot säilytetään aina luottamuksellisina.

Ohjaamme osan ilmoituksista eläinsuojeluviranomaisille (erityisesti paikkakunnilla, joilla ei ole SEYn neuvojaa). ILMOITA ERIKSEEN, MIKÄLI ET HALUA, ETTÄ YHTEYSTIETOSI VÄLITETÄÄN ELÄINSUOJELUVIRANOMAISELLE.

HUOM:
1. Useat eläinsuojeluilmoitukset koskevat haukkuvia koiria. Tällaisessa tapauksessa ensisijaisesti kannattaa ottaa yhteyttä koiran omistajaan ja keskustella asiasta. Mikäli häirintä jatkuu, ota yhteyttä isännöitsijään. Voit ilmoittaa myös SEYn eläinsuojeluneuvojalle.

2. Netistä löytyy myös paljon epäilyttäviä ilmoituksia, jotka viittaavat esim. pentutehtailuun. Tällaisten tapausten tutkinta on erittäin hankalaa (tekijät vaihtavat paikkakuntaa, nimeä ja numeroa), joten kannattaa kerätä mahdollisimman paljon informaatiota etukäteen kasaan. SEYllä ei valitettavasti ole resursseja ryhtyä syvällisiin tutkimuksiin - ne ovat aina viranomaisen asia. Pentutehtailuepäilystä on joka tapauksessa syytä ilmoittaa joko SEYn neuvojalle tai paikalliselle eläinsuojeluviranomaiselle, koska voi olla, että tehtailija on paikkakunnalla uusi, eikä siten kenenkään tiedossa.

Ilmoituslomake
 1. Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia.
 2. Ilmoitus Hädässä olevasta eläimestä(*)
  Vaadittu kenttä
 3. Sähköpostiosoite(*)
  Syötä kelvollinen sähköpostiosoite
 4. Ilmoittajan nimi(*)
  Vaadittu kenttä
 5. Ilmoittajan puhelinnumero(*)
  Vaadittu kenttä. Syötä puhelinnumero muodossa: 040 123 4567
 6. Ilmoituksen kohteen nimi
  Erikoismerkit eivät ole sallittuja
 7. Ilmoituksen kohteen osoite(*)
  Vaadittu kenttä
 8. Ilmoituksen kohteen postitoimipaikka(*)
  Vaadittu kenttä.
 9. Mahdollinen ovikoodi
  Invalid Input
Tilaa SEYn Kirjekyyhky-uutiskirje