Kansainvälinen toiminta

Kansainvälinen toiminta

SEY toimii eläinten puolesta aktiivisesti sekä Suomessa että kansainvälisesti. Kansainvälinen vaikuttaminen on tärkeää myös Suomen eläinten suojelun kannalta, sillä hyvin suuri osa maamme eläinsuojelua koskevasta lainsäädännöstä määrätään EU-tasolla. Samalla työstä hyötyvät eläimet myös muualla maailmassa.

SEY osallistuu Suomen edustajana EU-eläinsuojelulainsäädännön kehittämiseen yhteistyössä Eurogroup for Animals –järjestön kanssa, joka on EU-maiden eläinsuojelujärjestöjen kattojärjestö. Kattojärjestömme tekee päivittäistä asiantuntijavaikuttamista Brysselissä jäsenyhdistystensä yhdessä sopimin linjauksin ja prioriteetein. 

Kansainvälinen vaikuttaminen on ollut tuloksellista. Sen avulla olemme esimerkiksi saaneet kiellettyä emakoiden pitämisen jatkuvasti paikalleen kytkettynä, kanojen pitämisen varustelemattomissa häkeissä sekä eläinkokeiden tekemisen kosmeettisiin tarkoituksiin koko EU:n alueella. Seuraukset ovat laajat: hyvää esimerkkiä on seurattu käytännössä jo Aasiassakin.

Lisäksi SEY on kansainvälisen eläinsuojeluliitto World Animal Protectionin (ent. WSPA) ja Pohjoismaisen eläinsuojeluneuvoston jäsen. SEY osallistuu mahdollisuuksiensa mukaan kansainvälisiin eläinsuojelukampanjoihin ja välittää eläinsuojelutietoa kotimaahan.

Tilaa SEYn Kirjekyyhky-uutiskirje