Löytöeläimet ja muut kodittomat eläimet

Löytöeläimet ja muut kodittomat eläimet

Löytöeläimet ja muut kodittomat eläimet työllistävät paljon Suomen eläinsuojelukenttää. Erityisesti kissoja päätyy paljon löytöeläintaloihin, ja kissoista vain noin neljännes päätyy takaisin alkuperäiselle omistajalleen. "Aina kun joku lähtee, joku toinen kissa tulee tilalle. Tyhjää täällä ei ole koskaan." on monen löytöeläintalon viesti.

Suomen löytöeläintaloissa, eläinsuojeluyhdistyksissä ja luonnossa on vuosittain jopa noin 20 000 hädänalaista kissaa. Vuosittain myös tuhannet koirat ja sadat muut eläimet työllistävät löytöeläintaloja.

Me autamme kodittomia eläimiä

Kampanjoimme kodittomien eläinten puolesta ja on säännöllisesti yhteydessä päättäjiin. Myös SEYn noin 75 eläinsuojeluneuvojaa auttavat kodittomia eläimiä sekä tekevät ennaltaehkäisevää työtä, jolla vähennetään kodittomiksi päätyvien eläinten määrää. Todella paljon löytöeläinten hyväksi tehtävää työtä tehdään myös ympäri Suomen sijaitsevissa jäsenyhdistyksissämme.

Vaadimme, että lainsäädännöllä varmistetaan löytöeläinten asianmukainen hoito. Lisäksi olisi pyrittävä edistämään löytöeläinten määrän vähentämistä ennaltaehkäisevillä toimilla kuten tunnistusmerkinnällä ja sterilisaatiolla. Olemme kampanjoineet pitkään myös sen puolesta, että laissa nimettäisiin tahot, jotka vastaavat näiden eläinryhmien kuljetuksesta ja hoidosta sekä niistä aiheutuneista kuluista.

Kodittomat kissat voivat muodostaa kissapopulaatioita. Kuvassa loukutetaan populaation kissoja.Kodittomat kissat voivat muodostaa puolivillejä kissapopulaatioita, joissa kissat elävät sairauksien ja sisäsiittoisuuden keskellä. Kuvassa eläinsuojelijat loukuttavat kissoja turvaan. Kuva: Riikka Ala-Hulkko

Näin sinä voit auttaa löytöeläimiä

Tarjoa koti kodittomalle

Suurin osa jäsenyhdistyksistämme auttaa, hoitaa ja uudelleensijoittaa kodittomia lemmikkieläimiä. Monella jäsenyhdistyksellä on sijaiskotitoimintaa, ja muutamalla yhdistyksellä on oma löytöeläintalo. Jos haluat tarjota eläimelle kodin, voit olla suoraan yhteydessä jäsenyhdistyksiimme. Etsi lähin jäsenyhdistyksesi.

Vieraile myös Kodittomat.info-sivustolla, jonne on kerätty suomalaisten eläinsuojeluyhdistysten kotia etsiviä eläimiä.

Auta ryhtymällä eläinsuojelukummiksi

Eläinsuojelukummina eli kuukausilahjoittajana autat eläimiä. Kuukausilahjoitus on tehokas tapa auttaa, sillä se mahdollistaa pitkäjänteisen työn eläinten auttamiseksi. Erityisesti löytöeläintyö vaatii pitkäjänteistä omistautumista.

Teemme eläinsuojelutyötä koko Suomen alueella vuoden jokaisena päivänä. Tämä on mahdollista vain lahjoittajiemme tuella. Liity nyt!

Osallistu Löytöeläinkeräykseen

Haluatko auttaa kodittomia eläimiä? Löytöeläinkeräyksemme on käynnissä vielä elokuun loppuun. Keräys on ajankohtainen, koska löytöeläintalot ovat nyt syksyn tullen taas ruuhkautuneet.

Ohjaamme kaikki kerätyt varat jäsenyhdistystemme löytöeläintyöhön. Monilla jäsenyhdistyksistämme on löytöeläintalo tai sijaiskotitoimintaa, jolla vähennetään löytöeläintalojen ylikuormitusta. Osallistu löytöeläinkeräykseen.

Yläkuva: Hanna K. Heikkilä

Lisää aiheesta

Tilaa SEYn Kirjekyyhky-uutiskirje