Eläinten viikko 2015 En ole lelu

Vuonna 2015 SEYn Eläinten viikon teemana oli koira. Koirasta, koiran hyvinvoinnin tarpeista ja koiran kanssa elämisestä on tehty tieto- ja tehtäväpaketit 5-8-vuotiaille sekä 3.-luokkalaisille ja sitä vanhemmille.

5-8-vuotiaille on tehty maksuton HAUska koiraopas -tieto- ja tehtäväpaketti. HAUska koiraopas on suunniteltu ensisijaisesti ympäristötiedon, äidinkielen ja kuvaamataidon opetukseen. Kouluopetuksen lisäksi aineisto soveltuu käytettäväksi muun muassa luonto- ja eläinkerhoissa, partiossa ja 4H-toiminnassa. Vihkosta on saatavana suomen kielellä.

3.-luokkalaisia ja sitä vanhempia varten on tehty maksuton Onnellinen koira -tieto- ja tehtäväpaketti.
Onnellinen koira on suunniteltu ensisijaisesti biologian, maa- ja metsätalouden, yhteiskuntaopin ja elämänkatsomustiedon opetukseen, mutta sitä voi käyttää myös muun muassa filosofian opetuksessa tai äidinkielen aineistona. Kouluopetuksen lisäksi aineisto soveltuu käytettäväksi muun muassa luonto- ja eläinkerhoissa, partiossa ja 4H-toiminnassa. Vihkosta on saatavana suomen kielellä.
  

 

Molempien materiaalien asiantuntijana on toiminut FT, yliopistotutkija Katriina Tiira.

Vihkosiin liittyviä lisätehtäviä julkaistaan syyskuun puolivälissä osoitteessa Koiratieto.fi. Sivustolta löytyy myös syventävää koiratietoa.

 

Lisää aiheesta

Tilaa SEYn Kirjekyyhky-uutiskirje