Eettisen Eläinkaupan Sertifikaatti

Eettisen Eläinkaupan Sertifikaatti

Eettisen Eläinkaupan Sertifikaatti on uraa uurtava ja lajissaan maailmalaajuisesti ainutlaatuinen hanke. Sertifioinnin avulla kuluttajan on aikaisempaa helpompaa erottaa eläinkauppojen joukosta ne myymälät, jotka erityisesti panostavat eläinten hyvinvointiin ja tiedonjakoon. 

Sertifikaatin tavoitteena on edistää eläinliikkeissä myytävien lemmikkieläinlajien hyvinvointia sekä liikkeissä että omistajiensa hoidossa. Sertifioiduissa liikkeissä pidettäville eläimille on luotu hoito- ja olosuhdestandardit, jotka ylittävät voimassa olevan eläinsuojelulainsäädännön minimivaatimukset. Lisäksi eläinten hankkijoille jaetaan lajikohtaiset hoito-ohjeet, jotka perustuvat viimeisimpään tutkimustietoon. 

Sertifikaatti on osoitus eläimen hankkijalle siitä, että liike toimii eettisesti. Sertifikaatti osoittaa, että liikkeessä panostetaan erityisellä tavalla eläinten hyvinvointiin ja että eläinten omistajien valistaminen on tärkeässä asemassa. Liikkeet sitoutuvat siihen, että liikkeessä ei myydä luonnosta pyydystettyjä nisäkkäitä tai lintuja. Lisäksi myynnissä pidetään ainoastaan riittävän suuria, sertifikaatin olosuhdestandardit täyttäviä häkkejä ja terraarioita sekä eläimille turvallisia virikkeitä. Sertifioinnin tavoitteena on nostaa Suomen eläinkauppojen tasoa.

Järjestelmää on kehitetty yli kymmenen vuoden ajan, ja tällä hetkellä Eettisen Eläinkaupan Sertifikaatti on myönnetty yli kymmenelle eläinliikkeelle eri puolilla Suomea. 

Lue lisää

Eettisen Eläinkaupan Sertifikaatin kotisivut
Ohjeet asiakkaille
Sertikriteerit

Yhteyshenkilöt

Paula Hirsjärvi
laatuvastaava
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
puh. 050 490 0312

 

 

Lisää aiheesta

Tilaa SEYn Kirjekyyhky-uutiskirje