Eläinpolitiikka.net

Eläinpolitiikka.net

Eläinsuojelujärjestöjen näkemyksiä suomalaisesta ja eurooppalaisesta eläinpolitiikasta

Elainpolitiikka.net on SEYn ja Eläinsuojeluliitto Animalian sivusto, jolla esitellään suomalaista eläinpolitiikkaa eläinsuojelun sekä eläinten oikeuksien näkökulmasta.

Eläinpolitiikka-sivujen tarkoituksena on tuoda esille yhteiskunnassamme ajankohtaisia eläinsuojeluasioita. Kansanedustajat ovat keskeisessä osassa mm. eläinsuojelulakien kehittämisessä sekä valtion rahoituksen suuntaamisessa eläinten hyvinvointia edistäviin kohteisiin. Tavoitteemme onkin nostaa sekä päättäjien että kansalaisten tietoisuutta siitä, mikä on eläinsuojelun taso Suomessa juuri tällä hetkellä, ja mitkä ovat niitä asioita, joihin haluamme erityisen kiireesti parannuksia.

Esimerkkejä SEYn ja Animalian yhteisistä eläinpoliittisista tavoitteista:

  • Suomen eläinsuojelulakia on tiukennettava huomattavasti, vastaamaan vähintään muiden valtioiden tiukinta lainsäädäntöä. Eläinsuojelulaki on parhaillaan uudistettavana. Lue lisää täältä.
  • Vuoden 2014 europarlamenttivaaleissa tavoitteenamme oli edistää EU:ssa tehtävää työtä kattavan ja ajanmukaisen eläinten hyvinvointia koskeva puitelain luomiseksi, sekä sitouttaa ehdokkaita ja puolueita tuotantoeläinten, koe-eläinten, seuraeläinten ja luonnonvaraisten eläinten hyvinvoinnin edistämiseen. Seuraamme tarkasti valittujen suomalaismeppien työtä eläinten hyvinvoinnin edistämiseksi EU-parlamentissa. Lue lisää täältä.
  • Turkistarhaus on kiellettävä Suomessa tai tarhattaville eläimille on saatava vähintään samat olosuhteet kuin eläintarhoissa.
  • Valtion on lisättävä eläinkokeille vaihtoehtoisten menetelmien tutkimista ja kehittämistä suuntaamalla niille lisärahoitusta.
Tilaa SEYn Kirjekyyhky-uutiskirje