Tee sähköinen eläinsuojeluilmoitus

Tällä lomakkeella voit tehdä ilmoituksen epäillessäsi eläinten huonoa kohtelua.

Ensisijaisesti toivomme, että ilmoitus tehdään suoraan SEYn eläinsuojeluneuvojalle tai paikalliselle valvontaeläinlääkärille. Jos kunnassa ei ole valvontaeläinlääkäriä, ilmoituksen voi tehdä myös kunnan- tai kaupungineläinlääkärille. Eläinlääkäreiden yhteystiedot löytyvät kuntien nettisivuilta.

Kiireelliset tapaukset

Kiireellisissä tapauksissa älä jätä ilmoitusta tätä kautta, vaan ota yhteyttä suoraan alueen eläinsuojeluneuvojaan tai oman kunnan eläinlääkäriin, terveystarkastajaan tai poliisiin.

Haukkuvat koirat

Useat eläinsuojeluilmoitukset koskevat haukkuvia koiria. Tällaisessa tapauksessa kannattaa ottaa yhteyttä koiran omistajaan ja keskustella asiasta. Mikäli haukkuminen jatkuu, ota yhteyttä isännöitsijään. Voit ilmoittaa myös SEYn eläinsuojeluneuvojalle.

Pahoinpitelyt ja koirien hyökkäykset

Jos tiedät ihmisen pahoinpidelleen koiraa tai muuta eläintä, tai jos koira on käynyt ihmisen tai toisen eläimen kimppuun, ilmoita asiasta suoraan poliisille. Jos tiedossasi kuitenkin on, että eläimen muissakin olosuhteissa on puutteita (koiraa ei esimerkiksi lenkitetä tai ruokita) jätä asiasta sähköinen eläinsuojeluilmoitus.

Epäilyttävät ilmoitukset netissä

Netistä löytyy paljon epäilyttäviä ilmoituksia, jotka viittaavat esim. pentutehtailuun. Tällaisten tapausten tutkinta on erittäin hankalaa (tekijät vaihtavat paikkakuntaa, nimeä ja numeroa), joten kannattaa kerätä mahdollisimman paljon informaatiota etukäteen kasaan. SEYllä ei valitettavasti ole resursseja ryhtyä syvällisiin tutkimuksiin - ne ovat aina viranomaisen asia. Pentutehtailuepäilystä on joka tapauksessa syytä ilmoittaa joko SEYn neuvojalle tai paikalliselle eläinsuojeluviranomaiselle, koska voi olla, että tehtailija on paikkakunnalla uusi, eikä siten kenenkään tiedossa.

Ilmoituslomake

 1. Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia.
 2. Kerro mahdollisimman tarkasti mistä eläimestä on kyse ja mitä on tapahtunut(*)
  Vaadittu kenttä
 3. Kerro miten sait tiedon hädässä olevasta eläimestä(*)
  Invalid Input
 4. Sähköinen eläinsuojeluilmoitus on tehtävä omalla nimellä. Ilmoittajan tiedot säilytetään aina luottamuksellisina eikä niitä luovuteta ilmoituksen kohteelle.
 5. Ilmoittajan nimi(*)
  Vaadittu kenttä
 6. Tarvitsemme puhelinnumerosi sitä varten, että saatamme joutua kysymään lisätietoja. Ilman puhelinnumeroa tehtyjä ilmoituksia emme käsittele.
 7. Ilmoittajan puhelinnumero(*)
  Vaadittu kenttä. Syötä puhelinnumero muodossa: 040 123 4567
 8. Ilmoittajan sähköpostiosoite(*)
  Syötä kelvollinen sähköpostiosoite
 9. Ohjaamme osan ilmoituksista eläinsuojeluviranomaisille. SEY haluaisi välittää yhteystietosi tarvittaessa eläinsuojeluviranomaiselle, jotta sinulta voidaan tarvittaessa kysyä lisätietoja. Eläinsuojeluviranomaisella on vaitiolovelvollisuus. Hän käsittelee yhteystietojasi luottamuksellisina eikä luovuta niitä ilmoituksen kohteelle.
 10. Yhteystietoni saa välittää eläinsuojeluviranomaiselle
  Invalid Input
 11. Ilmoituksen kohteella tarkoitetaan eläimen omistajaa, haltijaa tai esim. hevostallin pitäjää.
 12. Ilmoituksen kohteen nimi
  Erikoismerkit eivät ole sallittuja
 13. Tarvitsemme ilmoituksen kohteen tarkan osoitteen, koska muuten emme voi reagoida ilmoitukseen.
 14. Ilmoituksen kohteen osoite(*)
  Vaadittu kenttä
 15. Ilmoituksen kohteen postitoimipaikka(*)
  Vaadittu kenttä.
 16. Mahdollinen ovikoodi
  Invalid Input
Tilaa SEYn Kirjekyyhky-uutiskirje