Tee sähköinen eläinsuojeluilmoitus

Tällä lomakkeella voit tehdä ilmoituksen epäillessäsi eläimen huonoa kohtelua. Luethan ohjeet huolellisesti ennen lomakkeen täyttöä.

Ensisijaisesti toivomme, että ilmoitus tehdään suoraan alueella toimivalle SEYn eläinsuojeluneuvojalle tai valvonta-, kunnan- tai kaupungineläinlääkärille. Eläinlääkäreiden yhteystiedot löytyvät kuntien nettisivuilta.

Helpotat ilmoituksen käsittelyä, jos annat luvan luovuttaa tietosi eläinsuojeluviranomaisille kuten poliisille tai valvontaeläinlääkärille. Eläinsuojeluviranomaisilla on vaitiolovelvollisuus, ja he käsittelevät yhteystietojasi luottamuksellisina eivätkä luovuta niitä ilmoituksen kohteelle.

Ohjaamme osan ilmoituksista tapauksesta riippuen suoraan eläinsuojeluviranomaisille. Eläinsuojeluviranomainen ei vastaanota ilmoituksia, jotka annetaan heille puutteellisin tiedoin.

HUOM! Mikäli ilmoitus on Espoosta, täytyy se tehdä suoraan Espoon valvontaeläinlääkärille. Emme voi välittää ilmoitusta eteenpäin. Espoon valvontaeläinlääkärin tiedot löytyvät täältä

Kiireelliset tapaukset

Älä jätä ilmoitusta tätä kautta!

Kiireellisissä tapauksissa, kun eläin tarvitsee apua heti, ole yhteydessä poliisiin. Jos olet epävarma, voit ottaa ensin yhteyttä SEYn eläinsuojeluneuvojaan soittamalla. Sähköinen eläinsuojeluilmoitus, tekstiviesti tai sähköposti voi tulla luetuksi vasta kun se on eläimen kannalta liian myöhäistä.

Haukkuvat koirat

Useat eläinsuojeluilmoitukset koskevat haukkuvia koiria. Tällaisessa tapauksessa kannattaa ottaa yhteyttä koiran omistajaan ja keskustella asiasta. Monissa tapauksissa omistaja ei ole tietoinen  koiran haukkumisesta. Mikäli haukkuminen jatkuu, ota yhteyttä taloyhtiön isännöitsijään. Voit ilmoittaa asiasta myös SEYn eläinsuojeluneuvojalle, joka voi antaa neuvontaa.

Pahoinpitelyt ja koirien hyökkäykset

Jos tiedät ihmisen pahoinpidelleen koiraa tai muuta eläintä, tai jos koira on käynyt ihmisen tai toisen eläimen kimppuun, ilmoita asiasta suoraan poliisille. Jos tiedossasi kuitenkin on, että eläimen muissakin olosuhteissa on puutteita (koiraa ei esimerkiksi lenkitetä tai ruokita), jätä asiasta sähköinen eläinsuojeluilmoitus.

Epäilyttävät ilmoitukset netissä

Netistä löytyy paljon epäilyttäviä ilmoituksia, jotka viittaavat esim. pentutehtailuun. SEY ottaa vastaan myös näitä ilmoituksia ja välittää tiedot viranomaisille. Voit myös itse ilmoittaa tiedot valvontaeläinlääkärille tai poliisille.

Ilmoituslomake

Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia.
Vaadittu kenttä

Invalid Input

Sähköinen eläinsuojeluilmoitus on tehtävä omalla nimellä. Emme käsittele puutteellisilla tiedoilla jätettyjä ilmoituksia. Ilmoittajan tietoja ei luovuteta ilmoituksen kohteelle.

Ilmoituksia säilytetään viisi kuukautta niiden jättämisestä mahdollisten lisätietojen selvittämistä varten. Ilmoituksiin henkilötietoineen on pääsy vain sellaisilla henkilöillä, jotka tarvitsevat tietoja työnsä suorittamiseksi ja ilmoitusten käsittelemiseksi. Tiedot voidaan välittää poliisiviranomaiselle, mikäli eläinsuojeluilmoitus johtaa esitutkintaan. Ilmoituksen tekijään ollaan SEYltä yhteydessä ennen tietojen luovuttamista.
Vaadittu kenttä

Tarvitsemme puhelinnumerosi sitä varten, että saatamme joutua kysymään lisätietoja. Ilman puhelinnumeroa tehtyjä ilmoituksia emme käsittele.
Vaadittu kenttä. Syötä puhelinnumero muodossa: 040 123 4567

Syötä kelvollinen sähköpostiosoite

Helpotat ilmoituksen käsittelyä, jos annat luvan luovuttaa tietosi muillekin eläinsuojeluviranomaisille kuin poliisille, kuten valvontaeläinlääkärille. Eläinsuojeluviranomaisilla on vaitiolovelvollisuus, ja he käsittelevät yhteystietojasi luottamuksellisina eivätkä luovuta niitä ilmoituksen kohteelle.

Ohjaamme osan ilmoituksista tapauksesta riippuen suoraan eläinsuojeluviranomaisille. Eläinsuojeluviranomainen ei vastaanota ilmoituksia, jotka annetaan heille puutteellisin tiedoin.
Invalid Input

Ilmoituksen kohteella tarkoitetaan eläimen omistajaa, haltijaa tai esim. hevostallin pitäjää.
Erikoismerkit eivät ole sallittuja

Tarvitsemme ilmoituksen kohteen tarkan osoitteen, koska muuten emme voi reagoida ilmoitukseen.
Vaadittu kenttä

Vaadittu kenttä.

Invalid Input

Voit halutessasi lisätä liitteen. Liitteiden määrä on rajattu yhteen teknisistä syistä. Liitteen enimmäiskoko on 5 M.

Tilaa SEYn Kirjekyyhky-uutiskirje